De Limoncello Sorrentino, oftewel citroenlikeur uit Sorrento, is een frisse en zoete drank bereid met citroenen uit Sorrento. In Sorrento, nabij Napels, ligt de oorsprong van Limoncello. Zowel Sorrento, Capri en Amalfi strijden om de eer Limoncello als eerste te hebben ontdekt/ontwikkeld.
Citrusfruit uit Italië ziet er misschien niet prachtig uit, maar de smaak maakt het uiterlijk ervan méér dan goed. Italiaans citrusfruit staat namelijk bekend om zijn frisse en bloemige smaak en is daarom perfect om een overheerlijke likeur van te maken.
Drinkadvies
De Limoncello Sorrentino is heerlijk puur, maar ook uitstekend te mixen met Prosecco, Tonic, of verwerkt in een cocktail. Limoncello wordt als digestief, al dan niet bij de koffie of ter begeleiding van een dessert gedronken. De fles graag voor elk gebruik draaien en/of kantelen/op de kop houden opdat alle sappen en oliën van de drank met elkaar mengen om zo de beste smaakervaring te beleven.
Gekoeld bewaren en serveren.