De Arancello, oftewel sinaasappellikeur, is een heerlijke, frisse drank met karakter, bereid met sinaasappels van Sicilië, Italië.
Drinkadvies
De Arancello is heerlijk puur, maar ook uitstekend te mixen met Prosecco. Ideaal als digestief, in een cocktail verwerkt of ter begeleiding van een dessert.
Door de alcohol worden de essentiële oliën die aanwezig zijn in de schil van de sinaasappel losgeweekt en die liggen dan ook als een rand zichtbaar aan de bovenkant van de fles.
Daarom is het aan te raden de fles voor elk gebruik te draaien en/of te kantelen/op te kop te houden, opdat alle sappen en oliën van de drank met elkaar mengen. De eventuele zwarte puntjes die in de drank kunnen achterblijven, zijn residu van vanillepeul of van kruidnagel.
Voor de Arancello wordt niet alleen de schil van de sinaasappel gebruikt, maar ook het sap ervan. Daardoor wordt de drank heel fris en tegelijkertijd krijgt hij daardoor een bittertje, dat van nature aanwezig is in de sinaasappel.
Gekoeld bewaren en serveren; niet in de vriezer bewaren.